Takana kuukausi Espanjassa

 Hola amigos! <3 

Meillä on nyt takana kuukausi Espanjassa asumista. Aika on mennyt ihan älyttömän nopeasti! Ajattelin tehdä postauksen, jossa käyn läpi plussat ja miinukset Espanja vs. Suomi.



+ Lämpö ja varaslähtö kesään! Mehän tosiaan saavuttiin huhtikuun loppupuolella tänne ja astuttiin kerralla sellaiseen Suomen erittäin hyvään heinäkuun kesään. Tosin paikalliset ovat kertoneet, että tänä vuonna huhtikuu oli poikkeuksellisen lämmin! 

+ Ruokakaupasta saa vielä viikon ruokassin " suht edullisesti ". Jos vähänkin katsoo mitä kärryyn mättää, suosii paikallista eikä tee turhia heräteostoksia selviää 50 - 70€. 

+ Ihmisten ystävällisyys. Tähän on ollut aamulenkillä totuttelemista. Kun itse vedän aurinkolasit tiukasti silmille ja haluan vain " mököttää " ja herätä rauhassa niin tuntuu hassulta kun tuntematon naapuri tulee vastaan ja moikkaa hymyillen! Piristää kyllä mukavasti päivää :)

+ Luonto ja maisemat. En kiellä etteikö Suomessakin olisi upeita paikkoja, mutta siinä vaiheessa kun ajelet pienien kylien läpi, mutkaisia teitä ja pamahdat yhtäkkiä turkooseimman järven rannalle mitä olet koskaan nähnyt niin kyllähän siinä hiljenee ihailemaan näkymää.

+ Polttoaineen hinta! Ollaan saatu parhaimmillaan dieseliä tankkiin 1,245 € / L hintaan. Ja täällä ei myöskään tiedetä käsitettä diesel vero! 

+ Lasten ja nuorten käyttäytyminen. Suunnilleen joka päivä kun avaan jonkun iltapäivälehden nettiversion löytyy sieltä vähintään yksi otsikko siitä, kun Suomessa taas on joku nuori pahoinpidellyt toisen, tai vielä pahempaa.. Opettajilla ei ole Suomessa enää mitään kuria lapsiin, tai vaikka olisikin niin mitään ei silti saa tehdä, muuten on sossutädit ovella. Ja sama koskee vanhempia. Lapsia pitää käsitellä kuin posliinia.. Täällä kuitenkin lapsille pidetään normaalia kuria, noudatetaan sääntöjä ja kasvatusmalli pohjautuu vielä hyvin pitkälti aikaan kun itse olin pieni ja jopa siitä pidemmälle. Arvostan itse tätä tyyliä, koska täällä lapset ja nuoret kunnioittavat vanhempia ihmisiä, vieraita ja eläimiä! Jos joskus meille siunaantuu perheenlisäystä, en todellakaan halua kasvattaa lastani Suomessa. Toki tämä on mielipide asia.


- Asuntojen äänieristys! Minähän olen Suomessa asunut vanhemmissa kämpissä, kuin myös lähes uudenveroisissa. Ainoastaan yhdessä asunnossa Suomessa kuulit milloin naapurit riitelivät yms.. Espanjassa rakennustyyli ei aivan vastaa Suomen tasoa. Asunto jossa asuimme ensimmäisen kuukauden tuntui seinien puolesta pahvilaatikolta. Kaikki kuului läpi. Luojan kiitos ( koputtaa puuta ) nykyinen asunto vaikuttaa huomattavasti hiljaisemmalta ja jopa laadukkaammalta äänieristyksen suhteen.

- Paikallinen " manana " asenne. Jos jokin asia pitää hoitaa nyt heti, älä odota, että niin tapahtuu ellet hoida asiaa itse. Jämptinä ja täsmällisenä suomalaisena on ollut vaikea hyväksyä " hitaanpuoleinen" tyyli hoitaa sovitut asiat. 

- Sähkön hinta. Jos Suomessa jaksetaan valittaa sähkölaskun hinnasta, niin mites suu pantaisiin siinä vaiheessa kun 1kk sähkölasku pienestä kaksiosta olisi yli 100€! 

- Julkinen liikenne. Ellet asu aivan kaupungin keskustassa, olet pulassa ilman autoa. Välimatkat ovat pitkiä ja hitaita liikkua ilman omaa autoa. 

Yleisesti ottaen kuukauden perusteella en kaipaa Suomesta mitään muuta kuin parasta ystävääni. Jos asiat menisivät syksyllä hyvin, ei meidän tarvitsisi pakata laukkuja uudestaan ja palata Suomeen.. Aika näyttää. Mutta kyllä minut on luotu asumaan lämpimässä ☺️



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelma, joka ei toteutunut

Parga, sä veit mun sydämen

Kärsivällisyys palkitaan