Rio Safari & Canelubre caves

 Hola amigos! Lupasin teille lukijoille kirjoitella mitä kaikkea touhuttiin ystäväni perheen kanssa heidän ollessaan kylässä luonamme. Tässäpä pieni info paketti tulossa 😊

Maanantaina vietimme päivän eläinpuistossa, Rio Safari nimisessä. Meidän kämpiltä ajaa kyseiseen eläinpuistoon n. 15min eli paikka sijaitsee hyvin lähellä, Elchen puolella. 

Mehän S: n kanssa eläinrakkaina ihmisinä tykätään käydä mahdollisuuksien mukaan aina lomalla eläinpuistossa, joten Rio Safari oli kyllä meillä mielessä käydä ihan vaikka kahdestaan, mutta oli ihanaa, että ystäväni perhe innostui myös lähtemään mukaan. 

Eläinpuisto oli omasta mielestäni erittäin kattava ja kerrankin meillä kävi erittäin hyvä tuuri, koska kuumasta päivästä huolimatta näimme kaikki eläimet ja vieläpä liikkeellä! Yleensä meidän tuurilla ainakin kissaeläimiä on ollut hankala nähdä muuta kuin makaamassa, mutta tällä kertaa oli onni matkassa! 

Rio Safarissa pääsee niin sanotulle " juna- ajelulle  " eli auton vetämään kärryyn. Tämän junan kyydissä istuessa pääsee muutamien eläinten aitauksiin sisäpuolelle näkemään eläimiä lähempää. " Junan " kuljettaja kertoo sekä espanjaksi, että englanniksi eläimistä ajon aikana. 

Rio Safarissa oli myös mahdollista päästä katsomaan joidenkin eläinten ruokintaa ja hoitoa tiettyyn kellonaikaan. Me kävimme katsomassa merileijonien shown. Esitys oli melko lyhyt ja vain kaksi merileijonaa esiintyi, mutta varmasti päivän kuumuudella oli tekemistä asian kanssa. Merileijonien kouluttaja tuntui katsovan hyvin tarkasti kellosta aikaa, minkä yksi merileijona sai esiintyä. 

Oma kohokohtani eläinpuistossa oli ehdottomasti kirahvin näkeminen läheltä, kosketusetäisyydeltä! Sain jopa kirahvilta käsipusun 😍 

Rio Safarin yhteydessä toimii myös pieni vesipuisto. Käveltyämme päivän kuumuudessa oli kyllä mukavaa päästä hetkeksi viilentymään altaaseen, mutta vesipuistoa en silti voi hirveästi kehua. Varsinaisia pukuhuoneita ei ollut vaan vaatteet piti vaihtaa vessoissa. Lukollisia kaappeja oli asiakasmäärään nähden aivan liian vähän. Pienille lapsille vesipuistossa oli enemmän virikkeitä, mutta hyvänä esimerkkinä ystäväni vanhempi lapsi, joka odotti vesipuistoon pääsyä kovasti joutui hieman pettymään, koska isommille lapsille ja aikuisille mm. vesiliukumäkiä oli vain 4 kpl ja jokaiseen mäkeen oli kokoajan valtavat jonot. 

Eli yhteenvetona, eläinpuistolle iso suositus, vesipuiston puolelle ei. 

Tiistaina ajelimme katsomaan tippukiviluolia, tai kuten rakas ystäväni asian ilmaisi, tippaleipäluolia 😂❤️ Tippukiviluolille meiltä ajoi n. 50 min, riippuen toki Espanjan moottoritien ruuhkista. 

Luolien ulkopuolelta löytyi pieni kioski, istuma- alueita ja hyvin siistit vessat! Tästä iso +. Sisäänpääsy maksu oli 8€ / aikuinen. Itse luolissa oli tasainen lämpö, 17° mikä tuntui ihanan viileältä paahtavan ulkoilman jälkeen. 


Luolaan ei päässyt itse, vaan oli osallistuttava opastetulle kierrokselle. Opas kertoi luolista espanjaksi ja englanniksi. 

En suosittele luolia huonokuntoiselle tai nivelrikosta kärsivälle ihmiselle, koska luolissa kiivettiin jyrkkiä rappusia alas ja takaisin ylös. Myöskään syli- ikäisen lapsen kanssa en luoliin menisi. Luolista oli myös huonosti infoa netissä ja omakohtaisen kokemuksen perusteella suosittelen laittamaan jalkaan hyvät, liukumattomat kengät! Luolien lattiat olivat osittain märät ja erittäin liukkaat, joten pysyäkseen pystyssä sai kyllä kävellä kuin pingviini jäätiköllä! 

Muuten viikko meni nopeasti viettäen yhteistä aikaa altaalla, mistä lapset nauttivat täysin rinnoin. Yhden päivän olimme myös rannalla ja muutamana iltana kävimme syömässä porukalla. Lauantaina otimme ystäväni kanssa hetken omaa aikaa ja vietimme tyttöjen illan drinkkien äärellä. 

Viikko meni nopeasti. Sen tässä välimatkan kanssa eläessä on oppinut, että parasta ystävää osaa arvostaa entistä enemmän ja yhteisiä hetkiä vaalii muistoissa paremmin. 

Jos jollekin teistä lukijoista herää jotain kysyttävää eläinpuistosta tai luolista, vastailen enemmän kuin mielelläni 😊 Toivotan kaikille mukavaa uuden viikon alkua, se on adios tältä erää!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelma, joka ei toteutunut

Parga, sä veit mun sydämen

Kärsivällisyys palkitaan