Kevyt yrittäjäksi ryhtyminen

 Hola amigos! Täällä ollaan kotiuduttu kunnolla takaisin Espanjan lämpöön. Ennätys kuumalle kesälle ei näy loppua, elokuu on tähän mennessä ollut kuiva ja quuma! Illat ja yöt alkavat pikkuhiljaa onneksi viilenemään ja välillä on joutunut jo yöllä kaivamaan pussilakanan kropan päälle, ettei tule vilu. Nautitaan silti tästä auringon voimasta vielä kun voidaan <3

Lähes jokainen teistä lukijoista on varmaan tajunnut sen, että tekstin kirjoittaja on ollut toistaiseksi työtön ja toimeton. Työnhaku Espanjasta olisi vaatinut niin järjetöntä paperi- ja byrokratia sotaa, että en ole todellakaan varma olisinko kerennyt saamaan kaiken tarpeellisen valmiiksi ennen pois lähtöä täältä. Olen siis panostanut etsimään etätöitä niin suomalaisilta yrityksiltä kuin ulkomailtakin. Valitettavasti näin kesällä etätöitä on ollut heikosti tarjolla, ja ne paikat mistä olisin ollut kiinnostunut ovat vaatineet vuosien kokemuksen tai paremman koulutuksen. Joten jäljelle on jäänyt tyypilliset " Hei, pistetäänkö sulle tulemaan mahtava lehtipaketti, saat kaupanpäälle upean veitsisetin! ". Näille paikoille meitsi on sanonut suoraltakädeltä nou nou. 

Olin jo pitkään pyöritellyt päässäni toiminimen tai kevytyrittäjyyden mahdollisuutta. Rakastan blogin kirjoittamista ja olen erittäin kiinnostunut verkkosivujen ylläpidosta, bloggailusta tai haamukirjoittamisesta. Minulla on itselläni tällä hetkellä työn alla oma pieni novelli, josta tuskin koskaan tulee mitään myyntimenestystä, mutta eihän sitä tiedä 😊 Olen myös kiinnostunut kääntäjän työtehtävistä, voisin hyvin kuvitella tekeväni käännöstöitä.

Niinpä päätin ottaa härkää sarvista ja perustaa omat kotisivut ja liittyä Ukko.fi palveluun. Ukko.fi palvelussa voit valita haluatko rekisteröityä kevytyrittäjänä, jolloin käyttö on ilmaista vai kenties jo isomman, toimivan yrityksen johtajana. Ukko.fi palvelu mahdollistaa laskutuksen heidän kauttaan, mikä on ainakin näin aloittelevalle pienyrittäjälle iso apu ja helpotus! Itse aloitin kevytyrittäjyyden, koska minulla ei ole valmista asiakaskuntaa tai edes kokemusta isommasta sisällöntuotannosta, mutta sitäkin enemmän intoa ja kiinnostusta saada työmahdollisuuksia ja sitä kautta oppia, saada kokemusta ja mahdollisia vakioasiakkaita.

Laitan tähän lopuksi linkin suorille nettisivuilleni. Käykää ihmeessä kurkkaamassa ja vinkatkaa tutuillekin, jos tiedätte jonkun kaipaavan apua jossain, missä mahdollisesti voisin auttaa :) 

https://suvin-sisallontuotanto-ja-kaannospalvelut.webnode.fi

Toivottelen jokaiselle lukijalle ihanaa ja aurinkoista viikon jatkoa, toivottavasti viihdytte kotisivuillani! Adios <3

Kommentit

  1. Kevytyrittäjyys on tosiaan mainio konsepti. Mutta miten voit tukeutua suomalaiseen firmaan, kun asut kuitenkin ulkomailla? Itsekin ajattelin ruveta kevytyrittäjäksi kirjoittamalla toisinaan erikoistekstejä alan julkaisiuihin. Mutta asun sentään Suomessa, joten byrokratia sujunee joustavasti. Kilpailuakin on jo mukavasti eri laskutuspalveluyritysten välillä.
    https://finjob.fi/tutustu-kevytyrittajyyteen/mika-on-kevytyrittajan-laskutuspalvelu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pirkko! Pahoittelut, että vastauksessa on kestänyt. Minullahan on tällä hetkellä se tilanne, että olen asunut kyllä kesän ajan ulkomailla, mutta vakituinen osoite on silti ollut kokoajan Suomessa, juurikin mieheni työstä ja epäselvästä tulevaisuudesta johtuen. En ole siis kirjojani siirtänyt tänne Espanjaan vaan mm. postini ovat tulleet kokoajan Suomen kotiosoitteeseen, jota anoppini on käynyt säännöllisesti tyhjentämässä. Näin ollen ainakin alkuun pystyin turvautumaan kotimaiseen firmaan laskutuspalveluissa, toki jatkossa on asia mietittävä uusiksi, jos vakituinen muutto on ulkomaille tulossa ja sitämyöten myös suomen kansalaisen oikeudet loppuvat :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelma, joka ei toteutunut

Millaista on olla lentäjän vaimo?

Dermosil