23h pikareissu Suomeen

 Hola amigos! Aurinkoista syyskuuta kaikille tasapuolisesti <3 Edellinen postaus oli hieman melankolinen ja ehkä osa lukijoista ihmettelikin miksi en kirjoita moisia ajatuksia vain päiväkirjaan tai tietokoneelle omiin tiedostoihin, mutta minulle tämä blogi toimii eräänlaisena päiväkirjana, joten ajatusten jakaminen Muruun liittyen toimii terapiana käsitellä rakkaan koirani poismenoa. Ja toivottavasti joku, joka on menettänyt oman rakkaan karvatassunsa saa mahdollisesti idean avata omia ajatuksiaan ja tunteitaan omalla tavallaan lukiessaan edellisen postaukseni.

Mutta siirrytään elämässä eteenpäin. Mitä kaikkea " kivaa " on tapahtunut viimeisen viikon aikana. 

Mähän olen tosiaan ollut Suomen työkkärin työttömänä työnhakijana keväästä saakka. Kun tieto muutosta kesän ajaksi tänne Espanjaan tuli, ilmoitin samantien omaan työkkäriin, että tilanne on tämä ja minun annettiin ymmärtää, että on ihan OK olla Espanjassa työttömänä työnhakijana, jos oleskelu kestää alle kuusi kuukautta. Kukaan ei myöskään kertonut mistään vaateista ja ehdoista, mitkä pitäisi täyttyä työnhaun aikana.

Alkukesästä sain viestiä omaan asiointipalveluun, että kerran kuussa pitäisi alkaa lähettää neljä hakemaani työpaikkaa listattuna omaa työnhakuani hoitavalle toimistolle. No eihän tämä mikään ongelma ollut, olisin voinut listata huomattavasti enemmänkin hakemiani työpaikkoja kuin vain neljä per kuukausi!

Kesä huristeli mennä vauhdilla ohi, hoidin " pakolliset " hommat ja sain olla rauhassa, kunnes elokuun vikana päivänä puhelin alkoi piristä ärsyttävästi. Mullahan on se tapa, että en vastaa tuntemattomiin numeroihin, jos en odota saapuvaa puhelua. Joten en vastannut outoon numeroon. Pian tuli tekstiviesti perään, että oli yritelty tavoittaa työkkäristä, ole hyvä ja ota yhteyttä sopiaksesi aika käynnistä toimistolla ASAP tai työttömyystuki katkaistaan!

Voitte vaan rakkaat lukijat kuvitella sen tatin koon mikä kasvoi otsaani tuossa vaiheessa... 🍄🤬 Soittelin sitten takaisinpäin vain kuullakseni, että minulle oli varattu aika 11.9 Itiksen työvoimatoimistoon keskustelemaan työnhausta. Seuraavaksi alkoi hirveä hälinä ja soittelu uudestaan, koska S: llä on tänään kun tätä tekstiä kirjoitan työpäivä! Koska meillä ei ole ketään oikeasti läheistä täällä, joka tuntisi Minnin tarpeeksi hyvin, jotta voisimme pyytää ärhäkkää pikkuneitiä hoitamaan ei tämä päivä käynyt millään.


Sain sovittua uuden ajan viime viikon perjantaille. Varasimme sitten äkkiä lennot minulle Suomeen. Torstai iltana lensin Suomeen, perjantaina istuin huimat 15min täydentämässä omia tietojani ja näyttämässä naamaani työkkärissä ja suoraan tapaamisesta kentälle ja Köpiksen kautta takaisin kotiin.

                Matkustus tyyliä

Yhteenvetona: koska " ihana " entinen kanalauma hallitus ajoi läpi uuden aktiivimallin koskien työttömiä työnhakijoita, ei työkkärin työntekijöilla ole lupaa käyttää hyvää pelisilmää missään tilanteessa. Tiedän, että minun asiaani hoitava työkkärin työntekijä teki vain työtään ja oli jopa pahoillaan siitä, että jouduimme käyttämään yli 300€ mikä on yli puolet saamastani työttömyystuesta lentoihin, vaikka sanoin, että olen tulossa lokakuun lopulla Suomeen toistaiseksi pidemmäksi aikaa ja olisin voinut tulla hoitamaan asian pois alta samantien. Tilanteessa ei silti voitu joustaa... 

                Suomen saaristomerta

Itseäni ärsyttää lukea myös tämän uuden hallituksen kaavailemia tukien leikkauksia jo valmiiksi pienituloisilta ihmisiltä! Tiedän, että Suomessa on valitettavan paljon näitä tyyppejä, jotka haluavat mennä sieltä mistä aita on matalin eikä työnteko kiinnosta, mutta on myös meitä jotka oikeasti haluavat käydä töissä ja etsivät töitä hullun lailla, mutta joko terveys on este, koulutus ei ole tarpeeksi " fancy " tai minun tapauksessani puolisoni työpaikan sijainti on niin epävarma, että oma tulevaisuus on vain yksi iso ? 

Pääsin sentään käyttämään maailman.  mukavimpia korkkareita #peterkaiser

Että tällaista kuuluu minun alkavaan syksyyni. Vaikka lentämistä ja matkustelua rakastan, kyllä tällainen rahojen tuhlaus turhauttaa aivan helkutisti vain siksi, että joidenkin patalaiskojen, työtä vieroksuvien henkilöiden takia kaikki joutuvat kärsimään 😠

Mitäs teidän lukijoiden syksyyn kuuluu? Toivottavasti parempia tuulia kuin minulle. Se on ciao tältä erää ❤️


                Itiksen maamerkki 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Millaista on olla lentäjän vaimo?

Dermosil

26.04.2023, päivä jona astuin kohti tuntematonta