Miniloma Malagan alueella


 Hola amigos! Pahoittelut blogin hiljaisuudesta <3 Ei ole oikein ollut mitään syvällisiä ajatuksia päässä, mistä kirjoittaa. 

Tehtiin miniloma Malagan alueelle. Mä olen laittanut useita työhakemuksia eri firmoille Malagan alueella, mistään en tosin ole tätä julkaisua kirjoittaessa mitään kuullut... Haluttiin kuitenkin käydä katsomassa eri asuinalueita ja seutuja ihan vaan tulevaisuuden varalle, jos jonkin työn saisin niin tietäisi vähän ennakkoon, mistäpäin haluaisi alkaa etsiä uutta vuokrakämppää.

Varattiin Airbnb: n kautta majoitus. Yövyttiin kolme yötä ja kaksi päivää. Yöpymisestä vastasi Alfresco Stays, lomaresortti. Me yövyttiin Alfresco Stays Mijas Costa Sea Views rivitalo kompleksissa. Resortti sijaitsi juuri sopivan matkan etäisyydellä Fuengirolan keskustasta. Omassa rauhassaan, mutta hätätapauksessa Fugen keskustaan vaikka käveli. Asunto oli aivan ihana, kelpuuttaisin milloin tahansa kodikseni. Alakerrasta löytyi moderni keittiö kaikilla muilla mukavuuksilla paitsi astianpesukoneella. Olohuoneessa oli levitettävä vuodesohva, kuuden hengen ruokailuryhmä ja terassin ovista pääsi pienelle takapihalle. Takapihalla oli niin ruokailuryhmä kuin auringonotto vuoteet, miinusta kuitenkin siitä, että minkäänlaisia aitoja tai näkösuojia ei naapureiden puolelle ollut, joten Minniä ei voinut jättää hetkeksikään yksin ulos.

                Asunnon olohuone

Yläkerrasta löytyi kylpyhuone ammeella ja kaksi makuuhuonetta. Päämakkari oli ihanasti meren puolelle ja näkymä ikkunasta oli upea. Toisessa makkarissa oli kaksi erillistä sänkyä. Molemmissa makkareissa oli tilavat vaatekaapit ja päämakkarissa vielä lisäksi iso lipasto ja telkkari. Asunnossa majoittuu kuusi henkilöä, mutta sanoisin, että toimii kuitenkin paremmin pienelle perheelle tai kahdelle pariskunnalle.

Päämakkari ja näkymä merelle 😍

Alueena kyseinen resortti on iso! Me oltiin toki vain muutama päivä reissun päällä ja nuo päivät menivät pitkälti autoillessa ja tutkiessa Malagan ympäristöä, mutta silti emme onnistuneet löytämään meidän asunnolle " kuuluvaa " allasaluetta, vaikka kävelimme resortin ympäri ja yritimme epätoivoisesti karttaakin lukea 😂 Toisaalta muutaman minuutin kävelymatkan päässä, joko ylikulkusiltaa tai alikulkutunnelia käyttämällä oli upea ranta. Rannalle oli ihanasti aidattu koirille oma alue ja asennettu oikein omat koirasuihkut! Minni tosin ei uimaan mennyt, koska aallokko oli illalla melko kova meidän pienelle.

Näkymä Benalmadenan näköalapaikalta Fuengirolaan päin.

No mitäpä mieltä nyt sitten Malagan alueesta yleensä olen..? Itse Malagan keskustaan en muuttaisi mistään hinnasta, mutta sama pätee kyllä myös Alicanten keskustaan. Aivan liikaa kerrostaloja ja ihmisiä. Malagan satama alue oli hieno ja varmasti hyvät hippalot on aina viikonloppuisin, mutta asumisen kannalta ei kiitos. Fuengirolan alueen jokainen suomalainen varmasti tietää tai on ainakin joskus kuullut kyseisestä paikasta. Kiva rantakatu, löytyy jos jonkinlaista kauppaa, raflaa ja baaria. Koska ollaan suomalaisten " talvikodissa " niin palvelua saa tarvittaessa myös omalla äidinkielellä, kun eksyy oikeaan paikkaan. Mutta tännekään en keskustan alueelle muuttaisi.

Jossain Malagan yläpuolella, vuoristoteillä. Ajeltiin ihan randomilla ja eksyttiin mm. Coin nimiseen pikkukylään.

Eli summasummarum, jos jonkin työpaikan Malagan alueelta onnistun saamaan niin aletaan etsiä uutta kotia Fugen, Benalmadenan tai Torremolinoksen reunamilta. Mahdollisesti jopa ihanan Mijaksen kylän alueelta. Kerrostaloon ei olla innokkaita muuttamaan, ellei sitten olisi uudempi kompleksi, missä äänieristykset toimisivat paremmin kuin ensimmäisessä asunnossamme täällä Alcissa... 🙈 Ehdottomasti oltaisiin rivi- tai paritalon kannalla. Toki Malagan puolella taas vuokra- asuntojen hinnat ovat kovemmat kuin Alicanten puolella ja jos minä sattuisin saamaan " paikallisen " tason palkkaa, ei vuokrabudjetti voi olla tähtitieteellinen.

Mutta niinkuin jo kerroin, toistaiseksi en ole työtarjousta saanut, mikä tarkoittaa väistämättä sitä, että alle kahden viikon kuluttua noustaan Minnin kanssa koneeseen ja lennetään toistaiseksi takaisin Suomeen. Ajatus ei tunnu tällä hetkellä yhtään kivalta. Asumme anoppini luona, toki iso kiitos hänelle, että antaa meidän majailla kotonaan, mutta pidemmän päälle ajatus ei houkuttele. S: n kanssa avioliitto kärsii valtavasti, koska hän kerkeää " parhaimmillaan " olemaan Suomessa vapaillaan huimat 48h ja koska pidämme kotia hänen äitinsä luona, ei omaa rauhaa ole. Kavereiden kanssa on tullut etäännyttyä aikalailla ja tuskin olen hirveästi ketään näkemässä. Oikeastaan ainut syy mikä saa minut palaamaan Suomeen hetkellisesti ja mitä odotan innolla ovat alkavat IVF hoidot. Jos kaikki menee hyvin ja jono ei ole pitkä, päästään aloittamaan hoidot jo tämän kuun kuukautisista 💖 Sitten vain kaikki mahdolliset raajat ristiin, että hoidot sujuisivat hyvin ja onnistuisivat heti ekalla yrittämällä. 

Jos jollekulle heräsi kysymyksiä Malagaan liittyen, laittakaa rohkeasti viestiä! Vastailen mielelläni ja kerron lisää :) Alapuolella linkkiä tuohon meidän majoitukseen, jos reissua pukkaa Fuengirolan suunnille, mutta yöpaikka vielä uupuu. Se on adios tältä erää <3

Vacation rental - Best Holiday apartments in Spain - Alfresco Stays

Alfresco Stays Mijas Costa Sea Views - Talot vuokrattavaksi in Málaga, Andalucía, Espanja - Airbnb

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelma, joka ei toteutunut

Millaista on olla lentäjän vaimo?

Dermosil