IVF, miten edetään

 Heippa lukijat! Toivottavasti kaikkien uusivuosi vaihtui mukavissa merkeissä ja on lähtenyt sujumaan rapsakoista pakkasista huolimatta lämpimästi <3 Meidän uusivuosi meni leppoisasti anopin luona, skoolattiin skumpalla ja mentiin nukkumaan heti vuoden vaihduttua. Ei sattunut seuraavana aamuna päähän, tosin naureskeltiin, että ei muistu ihan hetkeen uudenvuoden juhlia mieleen, mitkä olisi menneet näin rauhallisesti 😁 Edellisenä vuonna juhlittiin uuttavuotta Bolognassa, sitä edellinen UV meni Rukalla jne...

Meidän ensimmäinen IVF tai siis ICSI ei tosiaan mennyt ihan toiveiden mukaan... Multa saatiin kaiken kaikkiaan talteen n. 10 munasolua, joista puolet eli viisi oli kypsiä. Näistä viidestä tosiaan vain yksi hedelmöittyi, mutta ei kehittynyt alkioksi. Vaikka oltaisiin alkio vaiheeseen saakka päästy, meille ei oltaisi tehty tuoresiirtoa, koska mulle tehdyssä munasolu ultrassa mun kohdun seinämässä havaittiin paksuuntuma, mahdollinen polyyppi..? Tämä on edelleen iso kysymysmerkki, että oliko kohdun seinämä vain paksuuntunut hormonihoitojen vuoksi vai onko tuolla mun sisällä tosiaan jotain ylimääräistä. 

Viime kuussa piti pitää yksi välivuoto ja antaa kierron tasaantua taas normaaliksi. Tänä aamuna huomasin, että menkat alkoi jälleen ja soitin Tilkkaan, jotta pääsisin nyt sitten tarkempaan tutkimukseen ja saadaan selvyys siitä, mitä mun sisällä on tai ei ole. Sormet ristissä, että mitään ylimääräistä ei löydy, koska en tosiaan kerkeäisi enää asiaa sen enempää Suomen päässä hoitaa, eli mennä mihinkään polyypin? poistoon, vaan se jäisi sitten Espanjan päässä hoidettavaksi. En tosin epäile, etteikö asia hoituisi siellä ihan yhtä ammattitaidolla kuin Suomessakin.


Meidän oma lääkäri oli lopettanut työssään, ja meidät oli nyt sitten ohjattu toiselle lääkärille. Onneksi saatiin sama mukava lääkäri nyt hoitamaan meidän tilannetta, joka teki mulle munasolupunktion. Juteltiin hänen kanssaan miten nyt edetään. Hänellä oli ollut pitkä palaveri muutaman muun lääkärin ja biologin kanssa ja kaikki olivat olleet sitä mieltä, että lähdettäisiin kokeilemaan vielä toinen ICSI omilla soluilla, vaikka aikaisemmin biologit olivat olleet hyvin kriittisiä ja kertoneet tälle meidän lääkärille, että tietyistä syistä hedelmöittyminen molempien soluilla on erittäin hankalaa, mahdollisesti jopa mahdotonta.

Eli muuten jatkettaisiin samalla kaavalla kuin ensimmäinen kerta, ainoastaan mulle vaihdettaisiin Gonal F lääkkeen tilalle toinen lääke. Joka tapauksessa minun täytyy nyt ensin käydä tarkemmissa tutkimuksissa ennenkuin toista kertaa voitaisiin lähteä kokeilemaan. Ja tauko nyt on kuitenkin tiedossa meidän Espanjaan muuton vuoksi. Pysytään kuitenkin hoidoissa mukana ja kun meille tilanne on sopiva, todennäköisesti joskus syksyn puolella, lähdetään kokeilemaan toinen yritys.

Jos toinenkaan kerta ei tuottaisi yhtään alkiota, ja haluttaisiin vielä käyttää se viimeinen kolmas kerta, todennäköisesti sitten otettaisiin käyttöön lahjasiittiöt. Kyselin mahdollisuuksia hakeutua suoraan lahja jonoon, myös munasolujen kohdalla, koska itselleni ei jäänyt mitenkään hyvä kuva omista soluista, mutta tähän ei kuulemma ole mitään mahdollisuutta, koska mun kroppa kuitenkin tuottaa munasoluja. 

Ollaan mietitty mahdollisesti hoitojen aloitusta Espanjassa, mutta asiaan täytyisi kuitenkin perehtyä kunnolla ja ajatuksen kanssa, ja hyvin todennäköisesti jouduttaisiin hakeutumaan yksityiselle lääkärille kalliisiin hoitoihin. 

Paljon on puhuttu, itketty ja kirottu meidän tilannetta. Tiedetään, että maailmassa on paljon muitakin pariskuntia, jotka on samassa tilanteessa ja jopa siinä jamassa, että ei ole yksinkertaisesti mitään mahdollisuutta saada ikinä omaa vauvaa. Meillä kuitenkin mahdollisuus on, vaikkakin pieni. Epäreilulta tämä tuntuu ja mua kirpaisee jostain helkutin syvältä kun näen onnellisen äidin työntävän vauvanvaunuja kadulla. Tilanne on ikävä, kun ei ole ketään kenelle puhua puolison lisäksi. Olen sen vuoksi liittynyt Facebookissa muutamaan lapsettomuusryhmään, että saisin edes sitä kautta hieman vertaistukea. 

Nyt kuitenkin nokka edellä kohti uusia pettymyksiä, eikun siis uusia tuulia! Ei sillä, että laskisin jo päiviä, mutta enää 20 päivää jäljellä muuttoon 😊 Ainiin, saatiin se " neliapila " talo vuokralle, mistä kerroin edellisessä postauksessa. Innolla odotan, että päästään asettumaan ja sisustamaan taloa omaksi kodiksi. Esittelyä luvassa heti ensi kuun puolella! Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelma, joka ei toteutunut

Millaista on olla lentäjän vaimo?

Dermosil