La Marinan kodin esittely

 Hola amigos! Mitä teille kuuluu? <3 Itse kirjoittelen postausta Espanjan auringon alta, jälleen kerran. 

Meidän muuttosuunnitelmiin tuli pieni muutos, kun hypättiinkin Minnin kanssa puolitoista viikkoa aikaisemmin koneeseen, mitä alunperin oli tarkoitus. Muuttuvia tekijöitä oli, mutta olen kyllä iloinen, että asiat menivät juuri näin. 

Meidän uusi koti sijaitsee La Marinan alueella, noin Alicanten keskustan ja Torreviejan puolivälissä. La Marina on pieni kylä, jossa on yksi pääkatu, minkä varrella sijaitsee yksi ruokakauppa, apteekki ja muut tarpeelliset palvelut. Isompiin ruokakauppoihin ajaa n. 10min. 

Meidän " neliapila " talo sijaitsee kävely vauhdista riippuen kymmenen minuutin matkan päässä tuolta pääkadulta, samoin rannalta. Ranta on upea, pitkä ja hieno hiekkainen.

Talo sijaitsee hiljaisen, päättyvän kadun päässä. Meillä on ihan kivan kokoinen ja helppohoitoinen piha, istutuksia on jos jonkin näköistä, mutta onneksi kasvit vaikuttavat kuivan maan yrpyköiltä, joille riittää kastelu silloin tällöin 😄 Minähän en ole mikään viherpeukalo... Pihalta löytyy grilli, tämä on S: lle tärkeä asia!

Alaterassilla oli valmiina sievä istuskeluryhmä, pikku parvekkeelle ja kattoterassille meidän täytyy tässä kevään aikana hankkia itse kalusteet. 

Sisään astuessa eteen aukeaa ruokailutilan ja olohuoneen yhdistelmä. Olohuoneesta löytyy takka! Tämä tosin ei ole mikään varaava Nunna uuni, mutta tuo kuitenkin kivasti tunnelmaa ja myös hieman lämpöä koleisiin päiviin. Sohvaryhmä on pelottavan vaaleaa matskua, täytyy opetella varovaisuutta 🙈

Olohuoneen sohvien väri on arka likaistumiselle, mutta eipähän tule ainakaan syötyä sohvalla 😂 Takka nurkassa on kiva lisä ja telkkari on fiksusti asennettu kattoon!

Keittiössä on ihanan iso baaritaso, sopivasti säilytystilaa ja mikä tärkeintä, astianpesukone! Mikään muuttohan ei tosin voi koskaan sujua sulavasti, tällä kertaa talon jääkaappi päätti sanoa sopimuksen irti ja uutta kaappia saatiin odotella tyypilliseen " manana " tapaan viikon verran... 😏

Mulla on joku fetissi baaritasoihin keittiössä ja nyt meillä on sellainen 🤩

Alakerrasta löytyy lisäksi pikkuvessa, johon on ovelasti piilotettu pyykkikone vessan oven taakse! Nerokas ratkaisu, minkä avulla kone ei ole ensimmäisenä paraati paikalla ja vie turhaa tilaa muualla.

            Alakerran pikkuvessa

Yläkerrasta löytyy isompi kylppäri, jossa suihku ja taas kerran se amme... Kylpyamme oli edellisessäkin asunnossa hieman turha, kun ei koskaan mitään vaahtokylpyjä tehty. Mieluummin tilalla voisi olla iso suihkukaappi, mutta kyllä tuon ammeen kanssa elää. Mikä tärkeintä, tänne ei ole survottu tyypilliseen espanjalaiseen tapaan pisuaaria eli " pideetä " 😂

Iso allaskaappi mahdollistaa kaiken kylppärissä tarvittavan tavaran säilytyksen

Meidän makkarista pääsee pienelle parvekkeelle, tämä parveke halutaan pyhittää ihan vain meidän omaan käyttöön aamukahvi paikaksi. Vierasmakkarissa on kaksi erillistä vuodetta ja hyvin säilytystilaa. Edellisessä asunnossahan oli kaksi vierashuonetta, joista pienempi oli suoraan sanottuna täysin turha. Tämä yksi vierashuone riittää meille oikein hyvin, harvoin meillä kahta henkilöä enempää kerralla on käymässä.

Meidän makkari on rauhoittumista varten. 

Kaksi yövierasta mukavasti majoittava huone.

Ja sitten on tosiaan vielä kattoterassi. Täältä on upeat maisemat lähes tulkoon jokaiseen ilmansuuntaan, pieni katos, mikä ei kyllä auringon porotukselta pahemmin suojaa ja pieni säilytystila, johon saa kaikki turhat tavarat näppärästi piiloon. 

Paljon on taas tummaa puuta sisustuksessa käytetty, se on kai tapa täällä ainakin vanhemmissa taloissa. Mutta tähän taloon tuo tumma puu jotenkin sopii ihan eri tavalla eikä suinkaan pimennä tai luo kylmää tunnelmaa.

Tykkäsin meidän edellisestä asunnosta Gran Alacantissa, mutta nyt kun etsittiin kotia oikeasti pidemmäksi aikaa, ei tuo kyseinen asunto tuntunut meille sopivalta. Nyt meillä on kuitenkin käytännössä katsoen paritalo isolla pihalla, entistä rauhallisemmalla sijainnilla ja kristillinen tasajakokin melkein täyttyy, kun työmatkat meillä on S: n kanssa lähes minuutilleen yhtä pitkät. 

Rahaa on kyllä palanut kiitettävästi, kun on pitänyt ostella sitä sun tätä sisustustavaraa, että saatiin talosta meille sopiva koti. Pieniä juttuja uupuu myös vielä, mutta kyllä tämä nyt jo kodilta tuntuu, kun uusi jääkaappikin toimii 😄

Kysykää rohkeasti, jos herää jotain, mitä haluaisitte tietää lisää meidän uudesta kodista tai La Marinasta alueena. Ihanaa talven jatkoa sinne Suomeen, me jo odotellaan kevättä täällä ❤️

Olen nyt myös liittynyt BlogLoviniin.

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/21551777/?claim=78adshd3cdp">Follow my blog with Bloglovin</a>

Kommentit

  1. Miten sievä asunto! Mukava lukea taas postausta ja kuulla että olet päässyt taas uusiin seikkailuihin :)

    Naurahdin "manana" -meiningille, taitaa kuulua asiaan sielläpäin :D kaukana suomalaisesta täsmällisyydestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) On kyllä kiva koti nyt, varmasti viihdytään pitkään. Tuntuu jotenkin uudelta alulta syksyn huonojen uutisten jälkeen.

      On täällä kyllä totuttelua tähän paikalliseen tapaan, että asiat hoidetaan kun jaksetaan tai tuntuu vaan hyvältä 😂

      Poista
  2. Meidän Espanjan asunnossa ei ole bideesuihkua vaan bideeallas. Emme ole käyttäneet allasta, tuntuu epähygieeniseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei tullut itsekään käytettyä edellisessä asunnossa, paitsi koiran tassujen pesuun 😄

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelma, joka ei toteutunut

Millaista on olla lentäjän vaimo?

Dermosil