Parga, sä veit mun sydämen

 Hola amigos! Lämpimiä terveisiä sinne Pohjolaan <3 Mä olen täällä yrittänyt jo saada pientä pohjarusketusta iholle, ettei kesän rysähtäessä niskaan kävisi taas minulle tuttua " rapu " efektiä 😂

Olenkin täällä maininnut, että Kreikka on yksi ehdottomista suosikkikohteista mun matkalistalla. Monia kohteita on vielä käymättä, mutta ajattelin nyt kertoa mun tähän astisista kohteista rakkaimmasta, Pargasta ❤️

"Pittoreski Parga on aito kreikkalainen pikkukaupunki, jonka viehättävään tunnelmaan ovat monet ihastuneet."

    Pargan kaupunki kuvaa

Tuo lausahdus pitää paikkansa. Meidän ensimmäinen yhteinen reissu S: n kanssa suuntautui Pargaan keväällä 2018. Aikaisemmin oli tullut koluttua läpi turistien rakastama Rodos ja vuosia aikaisemmin pienempi saari Kos.

Parga sijaitsee mantereella, on rakennettu amfiteatteri tyyliin pieneen poukamaan. Majoitus kohteita löytyy moneen makuun niin ylempää kaupungista kuin ihan pienen paikan sydämen sykkeestäkin. 

Haluttiin kuitenkin tuolla lomalla rauhallista menoa, hyvää ruokaa ja nähdä upeita maisemia. Löysin meille matkapaketin Pargaan ja hotelliksi valikoitui hotel Bacoli.

Toukokuu on hyvä aika matkustaa Pargaan, päivisin on jo hyvät rantakelit, mutta ei liian kuuma, että jaksaa halutessaan tehdä muutakin kuin maata rannalla. Myöskään turisteja ei ole vielä yhtä paljon kuin myöhemmin kesällä.

Hotel Bacoli on pieni, ulkoapäin maalaistalo tyylinen kohde. Huoneita on vain kahdessa kerroksessa. Huoneet oli rempattu juuri ennen tuon kevätkauden alkua ja meidän huoneessa oli ihanan iso kylppäri isolla suihkukaapilla, mukava sänky ja söpö pieni parveke.

Bacoli sijaitsee aivan " keskustan " laitamilla, hieman loivaa ylämäkeä kävellen kaupungista poispäin. Vaikka mäki ei tosiaan ole mikään jyrkkä niin masu täynnä herkullista kreikkalaista ruokaa, iltakosteuden hyökätessä niskaan ja liimatessa vaatteet kiinni ihoon tuo mäki käy silti kuntoilusta 😂 

Hotellin aamiainen tarjoiltiin allasalueella. Aamiainen ei ollut mikään erityinen, perus 3+ tähden hotellin tasoa. Kyllä sillä masun täytti useammaksi tunniksi, jos otti vähän kaikkea lautaselle.

Bacolin allasalue kutsuu viettämään lämpimiä päiviä vaikka viihdyttiin useampana päivänä rannalla. Pargan ympäristössä on nopeasti laskettuna neljä erilaista, erikokoista ja erilailla varustettua rantaa.

Valtaosin ranta. Rannalle pääsee joko kävellen tai Pargan satamasta veneen kyydissä.

Pargan kaupunki itsessään on ihanan yksinkertainen, pieni ja söpö. Kaupunkiin ei yksinkertaisesti voi eksyä. Pieniä kujia risteilee sinne sun tänne, mutta jos löydät tiesi rantakadulle, löydät varmasti takaisin majoitukseesi, hyvään tavernaan tai söpöihin pikku putiikkeihin tuhlaamaan rahat.

            Lichnos beach

Pargasta tehdään erilaisia retkiä niin merelle kuin maalla. Me kävimme toisella reissullamme Pargassa Captain Hookin päivän veneretkellä Paxoksella ja Anti Paxoksella. Vene tai "laiva" pysähtyi useamman kerran merelle niin, että uimaan pääsi ihanan turkoosiin mereen. Paxoksen saarella oli muutama tunti aikaa tutkia pikku kaupunkia, syödä ja ostella tuliaisia.

            Nämä ihanat pikku kujat 😍

Olemme siis tehneet kaksi reissua Pargaan, samaan ihanaan hotelliin. Hyvin voisin mennä kolmannenkin kerran. Me viihdymme pienissä, rauhallisissa paikoissa. Parga ei tosiaan ole mikään bilettäjien paratiisi, jos on kiinnostunut yöelämästä kannattaa suosiolla valita se suomalaisille tuttu Rodos tai Kreeta.

Seuraava haavekohde Kreikassa, joka on pakko päästä näkemään omin silmin eikä vain postikortti kuvista on Santorini ❤️

Mihin päin Kreikkaa teidän lukijoiden sydän vetää?

Kommentit

  1. Ihanan oloinen paikka! Tuolla voisi vain vaellella koko päivän aamusta iltaan.

    En ole käynyt kuin Kreetalla, joten haluaisin nähdä manner-Kreikan tunnelmia. Ateena ja Thessaloniki (yhden suosikkibändini Koza Mostran kotikaupunki, keikkailevat siellä välillä!) ovat listallani, mutta nähtävää ja koettavaa on koko maa täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen niin Parga fani, että tehtiinkin miehen kanssa sopimus neljän vuoden välein reissusta Pargaan 😂
      Kreikka on kyllä ihana, harmi vaan, että täältä Espanjasta on hemmetin hankala päästä sinne.. ☹️ Korfu olisi myös ihana paikka käydä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelma, joka ei toteutunut

Millaista on olla lentäjän vaimo?

Dermosil