Guardamar del Segura

 Hola amigos! Anteeksi blogin hiljaisuudesta, olen kärsinyt jonkinlaisesta kevät ahdistuksesta viimeisen viikon ajan. Töiden jälkeen olen ollut totaalisen poikki, Murun poismenosta on pian vuosi, joten se on nostanut tunteita pintaan ja lähestyvät synttärit alkavat ahdistaa, kun olen taas pohtinut elämäni " ei saavuttamattomia " asioita. Ei vain ole ollut jaksamista päivitellä blogia. 

Toivottavasti teidän pääsiäisen aika on sujunut mukavasti ja jokainen on saanut ladattuja akkuja pitkän viikonlopun muodossa <3 Meidän pääsiäinen sujui oikein rauhallisesti. Pitkä perjantaina ajeltiin Alicanten pohjoispuolella ja löydettiin sisämaasta upea vuoristotie! Lauantai ja sunnuntai meni kotona nauttiessa kauan odotetuista sateista ja tänään päätimme lähteä tutustumaan meidän lähimpään kaupunkiin, Guardamar del Seguraan.

Jossain serpentiinitien huipulla, sisämaassa oli heti paljon vihreämpää 🌿


Kevät on puhjennut kukkaan lämpötilan puolesta ☀️

Meiltä ajaa kyseiseen paikkaan n. 15min. Bussillakin pääsee jotenkin..? mutta ei jaksettu alkaa näin pääsiäisen toisena pyhäpäivänä miettimään julkisia aikatauluja. Otettiin Minni sitä paitsi mukaan, joten omalla autolla meneminen oli huomattavasti helpompi vaihtoehto!

Guardamar del Segura on tosiaan hieman La Marinaa isompi paikka, kai sitä voisi kaupungiksi sanoa. Kauppoja löytyy, ei tosin mitään isoja ja tunnettuja vaateliikkeitä, jos sellaisissa haluaa shopata kannattaa suosiolla mennä Alicanten keskustaan tai Torreviejaan. Ravintoloita ja kahviloita on jos johonkin makuun. Ranta on pitkä, hienohiekkainen ja näin pääsiäisen aikaan jo tupaten täynnä! Sama rantaviiva jatkuu siis meille saakka La Marinaan, mutta meidän pääty on huomattavasti rauhallisempi.


Guardamarista löytyy vanha linna ja muurit, tosin tuohon linnaan ei tiedon mukaan pääse tänä päivänä sisälle vierailemaan. Linnan raunioilla voi kuitenkin kävellä polkuja pitkin, jos kunto antaa myöten kavuta ylös.

Aivan rantaviivan vieressä eteläpäädyssä kaupunkia oli selvästi rikkaiden ihmisten asuinalue. Toinen toistaan isompia ja uudempia omakotitaloja varustettuna omalla altaalla ja tosiaan muutama askel rannalle! Oli kiva haaveilla... 😄

Pysähdyttiin istuskelemaan pieneen cocktail ravintolaan kaupungin keskustassa. Syötiin isot toastit, S joi limpparin ja minä Radlerin. Nämä syömiset kunstansivat 17€, huomasi kyllä turistihinnoittelun paikassa. Mutta käydään niin harvoin ulkona syömässä, että ei tuohon hintaan nyt kuollut. Ravintola sijaitsee aivan Guardamarin ison puiston vieressä ja puisto olikin täynnä porukkaa.

Kaupungissa on myös meidän lähin yöelämä. La Marinassa ei pahemmin klubeja ole, joten jos haluaa päästä tanssijalkaa hytkyttämään, kannattaa suunnata Guardamarin puolelle. Taxikaan ei paljoa tuonne maksa. Tullaan varmasti käymään useammin naapuri kylässä, nyt kun ensi tutustuminen on takana!Kommentit

  1. Vitsi mitä maisemia! Aina on mukava tutustua uusiin paikkoihin ja siellä taitaa olla mitä koluta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan tämä iso maa tutkia paikkoja ja kaupunkeja. Hirveästi houkuttaisi lähteä jo roadtripille kauemmas, mutta sitten muistaa, että lähistölläkin on vielä paljon näkemistä 😊

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelma, joka ei toteutunut

Millaista on olla lentäjän vaimo?

Parga, sä veit mun sydämen